Ομαδικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης 2011 – Προκήρυξη

Προς Σωματεία Α.Μ.Θ
Καβάλα 7-1-2011
Κοινοποίηση: ΕΣΟ
Αρ. Πρωτοκ. 253

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
Σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Ομαδικών Πρωταθλημάτων και τη σχετική γενική Προκήρυξη της ΕΣΟ, η ΕΣΣΑΜΘ προκηρύσσει τους αγώνες του Ομαδικού Πρωταθλήματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για το έτος 2011.
Οι ομάδες που θα συμμετέχουν είναι συνολικά δέκα έξη (16), τέσσερις (4) στον Προκριματικό Όμιλο Α΄ Εθνικής, τέσσερις (4) στον Όμιλο Β΄ Εθνικής και οκτώ (8) στον Όμιλο Γ΄ Εθνικής.
Το σύστημα των αγώνων και οι συνθέσεις των ομάδων αποφασίσθηκαν στη Γενική Συνέλευση της ΕΣΣΑΜΘ στις 31-10-2010 στην Ξάνθη. Η κλήρωση έγινε επίσης στην Ξάνθη στις 12-12-2010 όπου και καθορίσθηκε το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων.

2. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι 4 ομάδες του Προκριματικού Ομίλου Α΄ Εθνικής θα αγωνισθούν με σύστημα πουλ διπλών συναντήσεων (6 γύροι) και η πρωταθλήτρια ομάδα Α.Μ.Θ. θα αγωνισθεί στην τελική φάση της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας του 2011.
Οι 4 ομάδες Β΄ Εθνικής θα αγωνισθούν με σύστημα πουλ διπλών συναντήσεων (6 γύροι) και η πρώτη νικήτρια ομάδα ως πρωταθλήτρια Β΄ Εθνικής Α.Μ.Θ. ανέρχεται το 2012 στον Προκριματικό Όμιλο Α΄ Εθνικής Α.Μ.Θ.
Στη Γ΄ Εθνική οι 8 ομάδες κατανέμονται γεωγραφικά σε 2 ομίλους (Ανατολικό – Δυτικό) και θα αγωνισθούν με σύστημα πουλ διπλών συναντήσεων. Οι πρώτες νικήτριες ομάδες των δύο ομίλων θα δώσουν αγώνα μπαράζ σε ενδιάμεση πόλη, το αργότερο μέχρι 7-5-2011 και η νικήτρια ως πρωταθλήτρια ομάδα Γ΄ Εθνικής Α.Μ.Θ. ανέρχεται το 2012 στον Όμιλο Β΄ Εθνικής Α.Μ.Θ.

3. ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ
3.1 Στον Προκριματικό Όμιλο Α΄ Εθνικής Α.Μ.Θ. η σύνθεση θα είναι 8μελής ως εξής:
1η – 3η Σκακιέρα Σκακιστές – σκακίστριες Ανεξάρτητα από ηλικία
4η Σκακιέρα Σκακίστρια Ανεξάρτητα από ηλικία
5η Σκακιέρα Νεάνιδα Μέχρι 18 ετών Ετος γέννησης 1993 και μετά
6η Σκακιέρα Κορασίδα Μέχρι 16 ετών Ετος γέννησης 1995 και μετά
7η Σκακιέρα Εφηβος – νεάνιδα Μέχρι 18 ετών Ετος γέννησης 1993 και μετά
8η Σκακιέρα Παμπαίδας-παγκορασίδα Μέχρι 12 ετών Ετος γέννησης 1999 και μετά

3.2 Στη Β΄ και Γ΄ Εθνική Α.Μ.Θ. η σύνθεση θα είναι 8μελής ως εξής:
1η – 4η Σκακιέρα Σκακιστές – σκακίστριες Ανεξάρτητα από ηλικία
5η Σκακιέρα Σκακίστρια Ανεξάρτητα από ηλικία
6η Σκακιέρα Νεάνιδα Μέχρι 18 ετών Ετος γέννησης 1993 και μετά
7η – 8η Σκακιέρα Εφηβος – νεάνιδα Μέχρι 18 ετών Ετος γέννησης 1993 και μετά

3.3 Στις γενικές σκακιέρες η κατάταξη γίνεται με φθίνουσα σειρά ΕΛΟ αλλά προηγούνται όσοι έχουν διεθνές ΕΛΟ και ακολουθούν όσοι έχουν μόνο εθνικό ΕΛΟ και αυτό ισχύει και για την 7η και 8η σκακιέρα των ομάδων Β΄ και Γ΄ Εθνικής.

4. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Όμιλοι ΠΟΑ και Β΄ Εθνικής : Για κάθε παίκτη 90 λεπτά για 40 κινήσεις, 15 λεπτά για την υπόλοιπη παρτίδα και επιπλέον 30 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση.
Όμιλος Γ΄ Εθνικής : Για κάθε παίκτη 90 λεπτά για όλη την παρτίδα και επιπλέον 30 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση.

5. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Κατά τα λοιπά θα ισχύουν οι διατάξεις του Κανονισμού Ομαδικών Πρωταθλημάτων και η σχετική Προκήρυξη της ΕΣΟ. Οι διαιτητές θα ορίζονται από την Τ.Ε.Δ. – Α.Μ.Θ. σε συνεννόηση με τα εντός έδρας Σωματεία τα οποία με τη λήξη του κάθε αγώνα πρέπει να ενημερώνουν τηλεφωνικά για το αποτέλεσμα της συνάντησης τον Πρόεδρο της ΕΣΣΑΜΘ που θα εκτελεί χρέη Διευθυντή Αγώνων. Ενστάσεις εναντίον των αποφάσεων του διαιτητή υποβάλλονται το αργότερο μέχρι τη λήξη της υπόψη συνάντησης με καταβολή παραβόλου 90 € και εκδικάζονται από την Τ.Ε.Δ. – Α.Μ.Θ.

Για την ΕΣΣΑΜΘ

Ο Πρόεδρος
Βασίλης Θεοδωρίδης

Ο Γεν. Γραμματέας
Σπύρος Κετζετζής