Η γιορτή της βασιλόπιτας του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας

Το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης η γιορτή κοπής της βασιλόπιτας του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας και οι βραβεύσεις των σκακιστών και σκακιστριών που διακρίθηκαν στη διάρκεια του προηγούμενου χρόνου 2015.
Στις 4 μ.μ. είχε προηγηθεί στο Εντευκτήριο του Σκακιστικού Ομίλου το καθιερωμένο τουρνουά Βlitz.

Οι σκακιστές και οι σκακίστριες που βραβεύτηκαν ήταν οι εξής:

  1. Σταυρούλα ΤσολακίδουΠαγκόσμια Πρωταθλήτρια Κορασίδων μέχρι 16 ετών (Χαλκιδική Porto Carras 25/10 – 5/11/2015). Επίσης μέλος της Εθνικής Ομάδας Γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων στο Ρέϊκιαβικ της Ισλανδίας (13 – 22/11/2015) με εξαιρετική απόδοση που της απέφερε νόρμα Ιντερνάσιοναλ Μετρ (ΙΜ).
  1. Δέσποινα ΣερεφίδουΠρωταθλήτρια Ελλάδας Νέων Γυναικών Κ20
  1. Ευγενία Τσιβελεκίδου : Πρωταθλήτρια Ελλάδας Παγκορασίδων Κ12
  1. Μάγδα Μιχαηλίδου : 3η νικήτρια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκορασίδων Κ12
  1. Γιολάντα Καλαμούκου : 3η νικήτρια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκορασίδων Κ8

Επίσης απονεμήθηκαν τα κύπελλα και μετάλλια στους νικητές των εξής διοργανώσεων :

31ο Κύπελλο Χριστουγέννων

1ος Άρης Δόρφανης, 2ος Γιάννης Αυτσόγλου, 3ος Μάριος Παπαδιανάκης, 1η γυναίκα Αλεξία Μόσχου, 1ος παίδας Γιάννης Σταμάτης, 1ος παμπαίδας Ιορδάνης Κρίκογλου, 1ο  κορίτσι Βάλια Αποστολακάκη
Στον Β’ Όμιλο (Κ12) 1ος  Χρήστος Βαλτατζής, 2ος Κώστας Μπακιρτζής, 3ος Στράτος Ιωάννου,
1ο κορίτσι Ουρανία Τζήμου, 1ος παμπαίδας Κ8 Βασίλης Ευθυμίου, 1ο κορίτσι Κ8 Θωμαή Κυριακίδου.

Τουρνουά Blitz
1ος Θωμάς Μίχος, 2ος Δημήτρης Ζησιάδης, 3ος Νίκος Σταμουλάς, 1η γυναίκα Μάγδα Μιχαηλίδου
1ος έφηβος Βασίλης Χριστοφορίδης, 1ος παίδας Κώστας Αποστολακάκης, 1ος παμπαίδας Γρηγόρης Καλαμούκος, 1ος παμπαίδας Κ10 Γιώργος Χατζηγαβριήλ, 1η κορασίδα Αλεξία Μόσχου και 1η παγκορασίδα Γιολάντα Καλαμούκου.

Τα έπαθλα απένειμαν στους νικητές ο βουλευτής Κώστας Μορφίδης, η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Κώστας Αντωνιάδης, ο Αντιδήμαρχος Καβάλας Γιώργος Φιλόσογλου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ξανθόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, ο Αντιπρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ Δημήτρης Καζανίδης, η πρόεδρος Παιδικών Σταθμών και ΚΑΠΗ Ευαγγελία Δρακονάκη και ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Γάκης. Όλοι στις ομιλίες τους αναγνώρισαν το σπουδαίο έργο που επιτελεί ο Σκακιστικός Όμιλος και υποσχέθηκαν την σταθερή στήριξή τους ευχόμενοι οι επιτυχίες των σκακιστών της Καβάλας να έχουν συνέχεια με πολλές ακόμη σημαντικές διακρίσεις.

Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας Βασίλης Θεοδωρίδης έκοψε την βασιλόπιτα του Ομίλου ενώ σε όλους τους μαθητές-σκακιστές μοιράσθηκαν ατομικά πιττάκια και 3 τυχεροί κέρδισαν από ένα σκακιστικό ρολόϊ.