Η γιορτή της βασιλόπιτας του Σ.Ο. ΚΑΒΑΛΑΣ

Το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ. έγινε στον κινηματογράφο ΟΣΚΑΡ η γιορτή κοπής της βασιλόπιτας του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας και οι βραβεύσεις των σκακιστών και σκακιστριών που διακρίθηκαν στη διάρκεια του προηγούμενου χρόνου 2009. Στις 4 μ.μ. είχε προηγηθεί στη Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών το καθιερωμένο τουρνουά γρήγορου σκακιού (blitz).

Για τις ατομικές διακρίσεις του 2009, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους εξής :
1. Αντώνη Παυλίδη για την 3η του νόρμα-τίτλο διεθνούς μετρ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Κ.18 στην Αττάλεια της Τουρκίας.
2. Κατερίνα Φαχιρίδου για το χρυσό μετάλλιο 4ης σκακιέρας της Εθνικής Ομάδας Γυναικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Νόβι Σαντ της Σερβίας.
3. Χαράλαμπο Σκουλάκη Πρωταθλητή Ελλάδας 2009 κατηγορίας Παίδων Κ.16
4. Σταυρούλα Τσολακίδου Πρωταθλήτρια Ελλάδας 2009 Παγκορασίδων Κ.10

Για τις ομαδικές διακρίσεις απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες στα μέλη των ομάδων του Σ.Ο. Καβάλας, Πρωταθλήτριας και Κυπελλούχου Ελλάδας 2009 καθώς και Πρωταθλήτριας Ελλάδας Παίδων-Κορασίδων 2009.

Επίσης απονεμήθηκαν τα έπαθλα στους νικητές των παρακάτω διοργανώσεων που έγιναν στην Καβάλα το προηγούμενο διάστημα :
1. Κύπελλο Χριστουγέννων (2 όμιλοι, 39 συμμετοχές)
2. Τουρνουά Blitz (30 συμμετοχές)
3. Ατομικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (5 όμιλοι, 66 συμμετοχές)
4. Διαγωνισμός Προβλημάτων (23 συμμετοχές)

Τα έπαθλα απένειμαν στους νικητές οι βουλευτές του Νομού Καβάλας που παραβρέθηκαν στην γιορτή, Δημήτρης Παπουτσής και Σάββας Εμινίδης, ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, ο αντινομάρχης Ανδρέας Μπαλίκας, ο δημοτικός σύμβουλος και τ. δήμαρχος Στάθης Εριφυλλίδης, ο τ. υπουργός Γιώργος Καλαντζής, ο νομαρχιακός σύμβουλος Κώστας Αντωνιάδης και ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Παππάς.

Τέλος οι τρεις τυχεροί σκακιστές της βασιλόπιτας που κέρδισαν σκακιστικά βιβλία συνολικής αξίας 240 ευρώ ήταν ο Άρης Δόρφανης, η Σταυρούλα Τσολακίδου και ο Κώστας Κουτσίδης.