Η γιορτή της βασιλόπιτας του Σ.Ο. ΚΑΒΑΛΑΣ

Το Σάββατο 17 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ. έγινε σε αίθουσα του ξενοδοχείου ΩΚΕΑΝΙΣ η γιορτή κοπής της βασιλόπιτας του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας και οι βραβεύσεις των σκακιστών και σκακιστριών του που διακρίθηκαν στη διάρκεια του προηγούμενου χρόνου 2008. Στις 3.30 μ.μ. είχε προηγηθεί στη Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών το καθιερωμένο τουρνουά blitz με 40 συμμετοχές και ελβετικό σύστημα 7 γύρων.

Για τις ατομικές διακρίσεις του 2008, απονεμήθηκαν πλακέτες στους εξής :
1. Άννα-Μαρία Μπότσαρη, Πρωταθλήτρια Ελλάδας Γυναικών για 7η φορά
2. Γιάννη Παπαϊωάννου, για την πρόκρισή του από το Πανευρωπαϊκό της Βουλγαρίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία και για τη συμμετοχή του στην 1η σκακιέρα της Εθνικής Ομάδας στην Ολυμπιάδα της Δρέσδης.
3. Αντώνη Παυλίδη, για την 1η του νόρμα διεθνους μετρ στο Όπεν Χαλκιδικής και για την 2η-10η θέση στο Πανευρωπαϊκό Παίδων Κ.16 στο Μαυροβούνιο.
4. Μαρία Μανελίδου, Πρωταθλήτρια Ελλάδας Κορασίδων Κ.16
5. Αλεξία Μόσχου, Πρωταθλήτρια Ελλάδας Παγκορασίδων Κ.10

Για τις ομαδικές διακρίσεις απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα στα μέλη των ομάδων του Σ.Ο. Καβάλας, της Πρωταθλήτριας Ελλάδας Α΄ Εθνικής και της Πρωταθλήτριας Ελλάδας Παίδων.

Επίσης απονεμήθηκαν τα έπαθλα στους νικητές των παρακάτω διοργανώσεων που έγιναν στην Καβάλα το προηγούμενο διάστημα :
1. Ατομικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (6 όμιλοι, 80 συμμετοχές)
2. Προκριματικοί Ανατολ. Μακεδονίας-Θράκης Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων Κ.18
3. Κύπελλο Χριστουγέννων (2 όμιλοι, 39 συμμετοχές)
4. Διαγωνισμός Προβλημάτων
5. Εσωτερικό Πρωτάθλημα Αρχαρίων
6. Τουρνουά Blitz

Τα έπαθλα απένειμαν στους νικητές οι εκπρόσωποι του Δήμου και της Νομαρχίας Καβάλας που παραβρέθηκαν στην γιορτή, Ανδρέας Μπαλίκας (αντινομάρχης), Παύλος Γεωργιάδης (πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου), Στάθης Εριφυλλίδης (δημοτικός σύμβουλος, τ. δήμαρχος), Χρήστος Ποτόλιας (νομαρχιακός σύμβουλος) και Λεωνίδας Παππάς (δημοτικός σύμβουλος).

Για τη συμβολή της στην προβολή της δράσης του Σ.Ο. Καβάλας τιμήθηκε και η δημοσιογράφος της εφημερίδας ΕΒΔΟΜΗ, Ντίνα Τσολακίδου.

Η τυχερή της βασιλόπιτας που κέρδισε μία πολυτελή σκακιέρα, προσφορά του καταστήματος Τσίρλη, ήταν η Άννα-Ραΐσα Φαχιρίδου ενώ τρία ακόμη παιδιά (Δημητριάδης, Μπακιρτζής, Τσιπιζίδου) κέρδισαν από ένα τόμο της Σκακιστικής Εγκυκλοπαίδειας του Χρ. Κεφαλή.