Ο Παυλίδης νικητής στο 23ο ΟΠΕΝ Καβάλας με 3η νόρμα και τίτλο GM

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 9 Αυγούστου το 23ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά της Καβάλας, με την τελετή λήξης και τις απονομές των επάθλων στους νικητές. Τα χρηματικά έπαθλα που μοιράσθηκαν στους νικητές ανέρχονταν σε 7.500 ευρώ. Πρώτος νικητής με 7 βαθμούς σε 9 αγώνες (5 νίκες, 4 ισοπαλίες) αναδείχθηκε ο Καβαλιώτης διεθνής μετρ Αντώνης Παυλίδης που πέτυχε την τρίτη του νόρμα GM και περιμένει πλέον την FIDE να του απονείμει τον τίτλο του γκραν-μετρ. Δεύτερος επίσης με 7/9 ήταν ο Ουκρανός GM Andrey Sumets, τρίτος με 6,5/9 ο 17χρονος Ιταλός IM Marko Codenotti, ενώ δωδέκατη και πρώτη γυναίκα ήταν η Γεωργιανή WGM Inga Charkhalashvili.

Φέτος αγωνίστηκαν συνολικά 168 σκακιστές από 11 χώρες, χωρισμένοι σε 3 Ομίλους και ανάμεσά τους 3 γκραν-μετρ, 7 ιντερνάσιοναλ-μετρ και συνολικά 18 τιτλούχοι σκακιστές και σκακίστριες.

Στον Β’ Όμιλο πρώτος νικητής με 8/9 αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Γανιαρίδης από την Δράμα, δεύτερος με 7,5/9 ήταν ο Παύλος Παυλίδης και τρίτος με 6,5/7 ο Χαράλαμπος Κόκκαλης αμφότεροι από τη Θεσσαλονίκη. Τέταρτη και πρώτη γυναίκα, επίσης με 6,5/9, αναδείχθηκε η 11χρονη Καβαλιώτισα Ευγενία Τσιβελεκίδου που κέρδισε στη διεθνή της αξιολόγηση 130! μονάδες ΕΛΟ.

Στον Γ’ Όμιλο όπου αγωνίσθηκαν παιδιά μέχρι 10 ετών, πρώτος με 7/9 αναδείχθηκε ο Θόδωρος Κουτράκης και δεύτερος με 6,5/9 ο Στέφανος Μανιός αμφότεροι από την Καβάλα. Τρίτος επίσης με 6,5/9 ήταν ο Βασίλης Δεμέλκας από τις Σέρρες, τέταρτη και πρώτο κορίτσι ήταν η Αθανασία Κουκουμπή από τον Πολύγυρο, ενώ δέκατη και πρώτη 8χρονη ήταν η Καβαλιώτισα Γιολάντα Καλαμούκου.

Το 23ο Όπεν Διεθνές Τουρνουά της Καβάλας που διεξήχθη στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, διοργάνωσαν για μία ακόμη φορά με επιτυχία ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας και η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Συνδιοργανωτές ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και ο Δήμος Καβάλας με τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ που στήριξαν οικονομικά και οργανωτικά το Τουρνουά.