Πανελλήνιο Ομαδικό Κύπελλο 2011 Περιφερειακό Κύπελλο Α.Μ.Θ. – Προκήρυξη

ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

Kαβάλα 12-4-2011
Προς: Σωματεία Α.Μ.Θ.
Κοινοποίηση: ΕΣΟ
Αρ. Πρωτοκ. 260

29ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2011
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

Η ΕΣΣΑΜΘ προκηρύσσει το Περιφερειακό Κύπελλο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, το οποίο σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 88309/10-12-2010 Προκήρυξη της ΕΣΟ αποτελεί την προκριματική φάση για το 29ο Πανελλήνιο Ομαδικό Κύπελλο Ελλάδας του 2011.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Κυριακές 8, 15 και 22 Μαΐου (προκριματικοί) και 29 Μαΐου 2011 (τελικός)
Ώρα έναρξης 10.30 ή μέχρι και 11.30 με αίτημα της εκτός έδρας ομάδας.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Απλό νοκ – άουτ και η νικήτρια ομάδα προκρίνεται στον επόμενο γύρο.

ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ: Όπως πάντα για λόγους εξοικονόμησης μετακινήσεων τα ζευγάρια με τις 16 ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή θα προκύψουν στον 1ο γύρο με κλήρωση κατευθυνόμενη γεωγραφικά και με αντιστροφή της έδρας των ομάδων της αντίστοιχης περσινής διοργάνωσης. Στους επόμενους γύρους η κλήρωση θα συνεχισθεί πάλι κατευθυνόμενη γεωγραφικά και με εξισορρόπηση των χρωμάτων.

ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΩΝ: Τετραμελής ελεύθερη σύνθεση

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: 90 λεπτά για κάθε παίκτη για όλη την παρτίδα και 30 δεύτερα για κάθε κίνηση από την πρώτη.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Το αποτέλεσμα της συνάντησης καθορίζεται από το σύνολο των πόντων στις 4 σκακιέρες.
Για κάθε ήττα χωρίς αγώνα αφαιρείται μισός πόντος μέχρι να μηδενισθούν όλοι οι πόντοι.
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, νικήτρια είναι η ομάδα που έχει τις περισσότερες μονάδες με το κριτήριο του Βερολίνου ως εξής: Νίκη στην 1η σκακιέρα 4 μονάδες, στη 2η: 3, στην 3η: 2, και στην 4η σκακιέρα: 1 μονάδα. Οι ισόπαλες παρτίδες δεν υπολογίζονται. Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού το αποτέλεσμα παραμένει ισόπαλο, νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Οι διαιτητές θα ορίζονται από την Τ.Ε.Δ. – Α.Μ.Θ. σε συνεννόηση με τα εντός έδρας Σωματεία, τα οποία με τη λήξη του αγώνα πρέπει να ενημερώνουν για το αποτέλεσμα της συνάντησης τον Πρόεδρο της ΕΣΣΑΜΘ που θα εκτελεί χρέη Διευθυντή των Αγώνων.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Ενστάσεις εναντίον των αποφάσεων των διαιτητών υποβάλλονται το αργότερο μέχρι τη λήξη της υπόψη συνάντησης και με καταβολή παραβόλου 90 ευρώ. Οι ενστάσεις εκδικάζονται πριν από την κλήρωση του επόμενου γύρου από την Τ.Ε.Δ. – Α.Μ.Θ..

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ: Σύμφωνα με τα ισχύοντα στην ΕΣΟ. Για τον υπολογισμό τους το εντός έδρας Σωματείο πρέπει να αποστέλλει ταχυδρομικά το φύλλο αγώνα στην ΕΣΣΑΜΘ

Κατά τα λοιπά ισχύει η με αρ. πρωτ. 88309/10-12-2010 γενική Προκήρυξη της ΕΣΟ

Για την ΕΣΣΑΜΘ

Ο Πρόεδρος
Β. Θεοδωρίδης

Ο Γεν. Γραμματέας
Σπ. Κετζετζής