Πανελλήνιο Ομαδικό Κύπελλο 2014 – Προκήρυξη

ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

Προς : Σωματεία Α.Μ.Θ. Kαβάλα 12-4-2014
Κοινοποίηση : ΕΣΟ Αριθ. Πρωτοκ. 325

32ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2014
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

Η ΕΣΣΑΜΘ προκηρύσσει το Περιφερειακό Ομαδικό Κύπελλο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, το οποίο σύμφωνα με την με αριθμό πρωτοκόλλου 91899/16-12-2012 Προκήρυξη της ΕΣΟ αποτελεί την προκριματική φάση για το 32ο Πανελλήνιο Ομαδικό Κύπελλο του 2014.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Κυριακές 4 & 11 Μαΐου και Σάββατα 17 & 24 Μαΐου 2014
Ώρα έναρξης αγώνων τις Κυριακές 10.30 και τα Σάββατα 16.30

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Απλό νοκ – άουτ και η νικήτρια ομάδα προκρίνεται στον επόμενο γύρο.

ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ: Όπως κάθε χρόνο, για λόγους εξοικονόμησης μετακινήσεων, τα ζευγάρια θα προκύψουν στον 1ο γύρο με κλήρωση κατευθυνόμενη γεωγραφικά και με αντιστροφή της έδρας των ομάδων της αντίστοιχης περσινής διοργάνωσης. Στους επόμενους γύρους η κλήρωση θα συνεχισθεί κατευθυνόμενη γεωγραφικά και με εξισορρόπηση των χρωμάτων.

ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΩΝ: Τετραμελής ελεύθερη σύνθεση

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: 90 λεπτά για κάθε παίκτη για τις πρώτες 40 κινήσεις, 15 λεπτά για την υπόλοιπη παρτίδα και επιπλέον 30 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Το αποτέλεσμα της συνάντησης καθορίζεται από το σύνολο των πόντων στις 4 σκακιέρες. Για κάθε ήττα χωρίς αγώνα αφαιρείται μισός πόντος μέχρι να μηδενισθούν όλοι οι πόντοι. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, νικήτρια είναι η ομάδα που έχει τις περισσότερες μονάδες με το κριτήριο του Βερολίνου ως εξής : Νίκη στην 1η σκακιέρα 4 μονάδες, στη 2η σκακιέρα : 3 μονάδες, στην 3η σκακιέρα : 2 μονάδες και στην 4η σκακιέρα : 1 μονάδα. Οι ισόπαλες παρτίδες δεν υπολογίζονται. Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού το αποτέλεσμα παραμένει ισόπαλο, νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Οι διαιτητές θα ορίζονται από την Τ.Ε.Δ. – Α.Μ.Θ. σε συνεννόηση με τα εντός έδρας Σωματεία, τα οποία με τη λήξη του αγώνα πρέπει να ενημερώνουν τηλεφωνικά για το αποτέλεσμα της συνάντησης τον Πρόεδρο της ΕΣΣΑΜΘ, που θα εκτελεί χρέη Διευθυντή των Αγώνων και να αποστέλλουν το φύλλο αγώνα στην ΕΣΣΑΜΘ.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Ενστάσεις εναντίον των αποφάσεων των διαιτητών υποβάλλονται το αργότερο μέχρι τη λήξη της υπόψη συνάντησης και με καταβολή παραβόλου 90 ευρώ. Οι ενστάσεις εκδικάζονται πριν από την κλήρωση του επόμενου γύρου από την Τ.Ε.Δ. – Α.Μ.Θ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής των 15 ομάδων που θα συμμετέχουν ελήφθησαν στη Γεν. Συνέλευση της ΕΣΣΑΜΘ στην Αλεξανδρούπολη
την 1η Δεκεμβρίου 2013.

Κατά τα λοιπά ισχύει η με αριθμό πρωτοκόλλου 91889/16-12-2013 γενική Προκήρυξη της ΕΣΟ.

Για την ΕΣΣΑΜΘ

Ο Πρόεδρος
Χριστόφορος Αποστολακάκης

Ο Γεν. Γραμματέας
Χρήστος Ζησιάδης