Πανελλήνιο Ομαδικό Κύπελλο 2015 – Προκήρυξη

ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

Προς : Σωματεία Α.Μ.Θ. Kαβάλα 31-03-2015
Κοινοποίηση : ΕΣΟ Αριθ. Πρωτοκ. 346

33ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2015
ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

Η ΕΣΣΑΜΘ προκηρύσσει το Περιφερειακό Ομαδικό Κύπελλο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, το οποίο σύμφωνα με την με αριθμό πρωτοκόλλου 94990/24-12-2014 Προκήρυξη της ΕΣΟ αποτελεί την προκριματική φάση για το 33ο Πανελλήνιο Ομαδικό Κύπελλο του 2015.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ : Κυριακές 26 Απριλίου και 3, 10, 17 Μαΐου 2015 – Ώρα έναρξης 10.30

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ : Απλό νοκ – άουτ και η νικήτρια ομάδα προκρίνεται στον επόμενο γύρο.

ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ : Για την μεγαλύτερη κατά το δυνατόν εξοικονόμηση μετακινήσεων, τα ζευγάρια θα προκύψουν στον πρώτο γύρο με κλήρωση κατευθυνόμενη γεωγραφικά και με αντιστροφή της έδρας των ομάδων της αντίστοιχης περσινής διοργάνωσης.
Ειδικά για το νέο μέλος της ΕΣΣΑΜΘ, τον Π.Σ.Σ. Κηφισιάς Σερρών, η κλήρωση με τις όμορες ομάδες της Δράμας έγινε στη Γενική Συνέλευση στις 15-3-2015 στην Δράμα.
Στους επόμενους γύρους η κλήρωση θα συνεχισθεί κατευθυνόμενη γεωγραφικά και με εξισορρόπηση των χρωμάτων.

ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΩΝ : Τετραμελής ελεύθερη σύνθεση

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ : 90 λεπτά για κάθε παίκτη για τις πρώτες 40 κινήσεις, 15 λεπτά για την υπόλοιπη παρτίδα και επιπλέον 30 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ : Το αποτέλεσμα του αγώνα καθορίζεται από το σύνολο των πόντων στις 4 σκακιέρες. Για κάθε ήττα χωρίς αγώνα αφαιρείται μισός πόντος μέχρι να μηδενισθούν όλοι οι πόντοι. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, νικήτρια είναι η ομάδα που έχει τις περισσότερες μονάδες με το κριτήριο του Βερολίνου ως εξής :
Νίκη στην 1η σκακιέρα 4 μονάδες, στη 2η σκακιέρα 3 μονάδες, στην 3η σκακιέρα 2 μονάδες και στην 4η σκακιέρα 1 μονάδα. Οι ισόπαλες παρτίδες δεν υπολογίζονται.
Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού το αποτέλεσμα παραμένει ισόπαλο, νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ : Διαιτητές θα ορίζονται από την ΤΕΔ-ΑΜΘ σε συνεννόηση με τα εντός έδρας Σωματεία τα οποία με τη λήξη του αγώνα πρέπει να ενημερώνουν τηλεφωνικά για το αποτέλεσμα τον Πρόεδρο της ΕΣΣΑΜΘ (6977786035) που θα εκτελεί χρέη Διευθυντή των Αγώνων και να αποστέλλουν το φύλλο αγώνα στην ΕΣΣΑΜΘ (chessamth@gmail.com).

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ : Ενστάσεις εναντίον των αποφάσεων των διαιτητών υποβάλλονται το αργότερο μέχρι τη λήξη της υπόψη συνάντησης και με καταβολή παραβόλου 90 ευρώ. Οι ενστάσεις εκδικάζονται πριν από την κλήρωση του επόμενου γύρου από την ΤΕΔ-ΑΜΘ.

Κατά τα λοιπά ισχύει η με αριθμό πρωτοκόλλου 91889/24-12-2014 γενική Προκήρυξη της ΕΣΟ.