Προκήρυξη Σχολικού Πρωταθλήματος Γυμνασίων & Λυκείων Καβάλας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΠΕΡΙΦ. Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Α.Μ.Θ.
Δ/ΝΣΗ ΔΕΥΤ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – Τ.Θ. 1152 – 65110 ΚΑΒΑΛΑ
Καβάλα 19-2-2013
Αριθ. Πρωτοκ. 1808
Εθνικής Αντίστασης 20 – mail@dide.kav.sch.gr
ΠΡΟΣ: Διευθυντές Γυμνασίων & Λυκείων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Πληροφορίες: Κρεμύδας Παναγιώτης
Τηλέφωνο: (2510) 291546
ΘΕΜΑ: Σχολικοί αγώνες ΣΚΑΚΙ
ΣΧΕΤ.: Προκήρυξη Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας αρ. 91898/19-12-2012
Η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, έχοντας υπόψη τα παραπάνω σχετικά
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ
τους ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ (Ατομικούς και Ομαδικούς) των Γυμνασίων και Λυκείων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για το σχολικό έτος 2012 – 2013, στις 24 Μαρτίου 2013.
ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Εντευκτήριο Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας (Κύπρου 12, ισόγειο Μεγάλης Λέσχης)
ΑΤΟΜΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Οι μαθητές των Γυμνασίων θα αγωνισθούν κατά τάξεις για την ανάδειξη των πρωταθλητών κάθε τάξης ενώ των Λυκείων όλοι μαζί για την ανάδειξη του πρωταθλητή των Λυκείων. Οι 4 πρώτοι νικητές κάθε τάξης και τα καλύτερα κορίτσια (ποσοστό 25%) θα προκριθούν στους περιφερειακούς αγώνες Ανατ. Μακεδονίας- Θράκης που θα διεξαχθούν την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 στο ξενοδοχείο ALEXANDER της Αλεξανδρούπολης.
ΟΜΑΔΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Οι συνθέσεις των ομάδων θα είναι τετραμελείς. Στην 1η, 2η και 3η σκακιέρα συμμετέχουν μαθητές ανεξαρτήτως φύλου ενώ στην 4η σκακιέρα μόνο κορίτσια. Οι τρεις πρώτες ομάδες των Γυμνασίων θα προκριθούν στους ημιτελικούς αγώνες περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης που θα γίνουν το Σάββατο30 Μαρτίου 2013 στο ξενοδοχείο ALEXANDER της Αλεξανδρούπολης. Για τις ομάδες των Λυκείων προβλέπεται ελεύθερη συμμετοχή απευθείας στην τελική φάση του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος.
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Το σύστημα των αγώνων θα είναι Ελβετικό 5 γύρων, τόσο στο Ατομικό όσο και στο Ομαδικό Πρωτάθλημα. Χρόνος σκέψης 10 λεπτά για κάθε παίκτη και επιπλέον 10 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση από την 1η κίνηση.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Ατομικό Πρωτάθλημα ( 1ος – 5ος Γύρος ) Κυριακή 24 Μαρτίου 2013 ώρα 09.30 – 13.30
Ομαδικό Πρωτάθλημα ( 1ος – 5ος Γύρος ) Κυριακή 24 Μαρτίου 2013 ώρα 15.30 – 19.30
Τελετή Λήξης – Απονομές Επάθλων Κυριακή 24 Μαρτίου 2013 ώρα 19.30 – 20.30
ΕΠΑΘΛΑ ΝΙΚΗΤΩΝ
ΑΤΟΜΙΚΑ 1ο Νικητή κάθε τάξης : Κύπελλο, 2ο – 3ο Νικητή και 1ο Κορίτσι κάθε τάξης : Μετάλλιο
ΟΜΑΔΙΚΑ 1η Ομάδα Γυμνασίων και 1η Λυκείων : Κύπελλο στο Σχολείο, Μετάλλια στους μαθητές
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στο Γραφείο Φυσικής Αγωγής μέχρι την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013.
Οι μετακινήσεις και η κάλυψη των οδοιπορικών εξόδων των μαθητών θα γίνουν με ευθύνη των γονέων τους.
Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ο.Ε.Σ.Α.
Χεριστανίδης Γεώργιος