Σκακιστικοί Αγώνες στα πλαίσια των «ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2007»

Με αγώνες και βραβεύσεις ολοκληρώθηκε η περίοδος 2006-07

Το Σάββατο 23 Ιουνίου έγιναν όπως και κάθε χρόνο οι σκακιστικοί αγώνες στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2007». Οι αγώνες αυτοί που είναι η μόνη ετήσια σκακιστική εκδήλωση που γίνεται σε υπαίθριο χώρο, συμπίπτει με τη λήξη της εκπαιδευτικής περιόδου και συνδυάζεται κάθε χρόνο με την απονομή από το Δήμο Καβάλας τιμητικών επάθλων σε όλους τους διακριθέντες σκακιστές και σκακίστριες.

Στο Οπεν τουρνουά Blitz η Μαρία Μανελίδου κατέκτησε την 1η θέση με 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες, δεύτερος κατετάγη ο Γιώργος Κετζετζής με 7 βαθμούς και τρίτος ο Χαράλαμπος Σκουλάκης επίσης με 7 βαθμούς. Στο τουρνουά Rapid οι νικητές είναι:

Κατηγορία –8 ετών: 1) Αλεξία Μόσχου, 2) Δημήτρης Μποζάνης, 3) Χρήστος Χρυσομάλλης.

Κατηγορία –10 ετών: 1) Δέσποινα Σερεφίδου, 2) Αννα Ραϊσα Φαχιρίδου, 3) Τριαντάφυλλος Μπακιρτζής.

Κατηγορία –12 ετών: 1) Δήμος Χατζηχρυσάφης, 2) Δανιήλ Σταμίδης, 3) Χαράλαμπος Δαμιανίδης.

Η τελετή των απονομών ξεκίνησε με τη βράβευση της Μαρίας Μανελίδου και του Χαράλαμπου Σκουλάκη για το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησαν στο Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα 2007. Ακόμη, έγινε απονομή στους κορυφαίους των προκριματικών του Ανοιχτού πρωταθλήματος που έγιναν σε δύο ομίλους και στους τρεις νικητές ενός ενδιαφέροντος διαγωνισμού που έκανε ο προπονητής του ΣΟΚ, Σπύρος Μαλγαρινός, με σκακιστικά προβλήματα και ερωτήσεις γνώσεων για το άθλημα. Νικήτρια αναδείχθηκε η Ιωάννα Μιχαηλίδη, δεύτερος ο Κώστας Γκάνιας και τρίτη η Ελευθερία Χεδιέογλου.

…επιμέλεια Χρήστος Κρυσταλλίδης