Σχολικοί Αγώνες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου έγιναν στις Κρηνίδες του Νομού Καβάλας οι ημιτελικοί αγώνες του Πανελληνίου Ατομικού Πρωταθλήματος για την περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης με τη συμμετοχή 154 μαθητών – σκακιστών (129 αγόρια – 25 κορίτσια).

Είχαν προηγηθεί στις 9 και 10 Φεβρουαρίου προκριματικοί αγώνες στους 5 Νομούς της περιφέρειας με τη συμμετοχή 700 περίπου παιδιών, τα περισσότερα στην Καβάλα (360).

Οι ημιτελικοί Σχολικοί αγώνες διοργανώθηκαν στους άνετους χώρους του Γυμνασίου και Λυκείου Κρηνίδων από το Δήμο Φιλίππων με συνδιοργανωτές την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Ανατολ. Μακεδονίας – Θράκης, το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Νομού Καβάλας και το Σκακιστικό Όμιλο Δήμου Φιλίππων.

Παρά το γεγονός ότι ο παγετός δεν επέτρεψε να γίνει το νέο μεγάλο ρεκόρ συμμετοχών που αναμενόταν, ωστόσο ο Δήμαρχος Κρηνίδων Λάζαρος Τσαταλμπασίδης και οι τοπικοί σκακιστικοί παράγοντες φρόντισαν και την τελευταία λεπτομέρεια και έτσι η διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Οι 154 συμμετέχοντες ήταν 71 από το Νομό Καβάλας, 37 από το Ν. Ξάνθης, 29 από το Ν. Δράμας, 7 από το Ν. Ροδόπης και 10 από το Ν. Εβρου.

Πρωταθλητές στις 11 συνολικά κατηγορίες αναδείχθηκαν:
Λύκεια: Μανελίδου Μαρία (5ο Καβάλας)
Γ΄ Γυμνασίου: Καζαντζίδης Ηλίας (6ο Καβάλας)
Β΄ Γυμνασίου: Βάτκαλη Δήμητρα (2ο Καβάλας)
Α΄ Γυμνασίου: Καφετζής Γεώργιος (6ο Καβάλας)
ΣΤ΄ Δημοτικού: Αρσονιάδης Θεόπιστος (2ο Κρηνίδων)
Ε΄ Δημοτικού: Θεοδώρου Στυλιανός (24ο Καβάλας)
Δ΄ Δημοτικού: Μπακιρτζής Τριαντάφυλλος (12ο Καβάλας)
Γ΄ Δημοτικού: Μόσχου Νικόλαος (14ο Ξάνθης)
Β΄ Δημοτικού: Παπαστεργίου Συμεών (2ο Χρυσούπολης)
Α΄ Δημοτικού: Παπαϊωάννου Ευάγγελος (6ο Ξάνθης)
Νήπια: Τσιπιζίδου Χαρά (12ο Καβάλας)

Για τους τελικούς αγώνες του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος που θα γίνουν στις 19, 20 και 21 Απριλίου στο ξενοδοχείο Porto Carras στη Χαλκιδική, προκρίθηκαν από την περιφέρεια Α.Μ.Θ. συνολικά 65 σκακιστές (50 σύμφωνα με την προκήρυξη, 6 περσινοί πρωταθλητές και 9 από το Ομαδικό).

Οι ημιτελικοί αγώνες του Πανελληνίου Ομαδικού Σχολικού Πρωταθλήματος έγιναν το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στη Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας και για τους τελικούς αγώνες προκρίθηκαν τρεις ομάδες Δημοτικών Σχολείων (12ο και 24ο Καβάλας, 14ο Ξάνθης) και μία ομάδα Γυμνασίου (2ο Καβάλας).