4η Σκακιστική Συνάντηση Νέων των Δήμων Φιλίππων – Δράμας – Καβάλας

Ο Σκακιστικός Ομιλος του Δήμου Φιλίππων διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο και την Κυριακή 14 και 15 Ιουνίου στο θαυμάσιο χώρο του Αναψυκτηρίου του αρχαίου θεάτρου των Φιλίππων την 4η Σκακιστική Συνάντηση Νέων.

Συμμετείχαν συνολικά 60 παιδιά, σκακιστές και σκακίστριες Συλλόγων των Δήμων Φιλίππων (23 συμμετοχές), Δράμας (13) και Καβάλας (24).

Οι αγώνες έγιναν σε 3 ομίλους με ελβετικό σύστημα 7 γύρων και χρόνο σκέψης μισή ώρα για κάθε παίκτη.

Στον Α’ Όμιλο Παίδων – Κορασίδων μέχρι 16 ετών, οι συμμετοχές ήταν 22 και 1ος νικητής ήταν ο Χάρης Τσακίρης από την Καβάλα, 2ος ο Θεόπιστος Αρσονιάδης από τις Κρηνίδες, 3ος ο Χάρης Δαμιανίδης από τη Δράμα και 1η κορασίδα η Μαρία Κελίδου από τις Κρηνίδες.

Στο Β’ Όμιλο Παμπαίδων – Παγκορασίδων μέχρι 10 χρονών, οι συμμετοχές ήταν 23 και 1ος νικητής ήταν ο Δημήτρης Μποζάνης από την Καβάλα, 2η η Ιωάννα Μιχαηλίδη από την Καβάλα, 3ος ο Βαρδής Γαϊτάνης από τη Δράμα και η 1η κορασίδα η Μαρίνα Τσακίρη από την Καβάλα.

Στο Γ΄ Όμιλο Παμπαίδων – Παγκορασίδων μέχρι 8 χρονών, οι συμμετοχές ήταν 15 και 1ος νικητής ήταν ο Θανάσης Νικολαΐδης, 2ος ο Χρήστος Κλειτσιώτης, 3ος ο Σταύρος Γκάνιας και 1η κορασίδα η Μιχαέλα Δημητριάδου, όλοι από την Καβάλα.

Οι διοργανωτές του Σ.Ο. Δήμου Φιλίππων εξασφάλισαν άριστες πραγματικά συνθήκες τόσο για τα παιδιά που αγωνίσθηκαν όσο και για τους γονείς-συνοδούς. Εκτός των άλλων και τις δύο μέρες στα παιδιά προσφέρθηκαν πίτες με σουβλάκια και χυμοί φρούτων.

Στην αρτιότητα της διοργάνωσης βοήθησαν βέβαια πολύ, οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του Αναψυκτηρίου του αρχαίου θεάτρου και ο πολύ ωραία διαμορφωμένος εξωτερικός χώρος, που βρίσκεται μέσα σε ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον με πλούσιο πράσινο.

Η ΕΣΣΑΜΘ θα πρέπει να αξιοποιήσει τον χώρο αυτό και για άλλες διοργανώσεις του επίσημου αγωνιστικού προγράμματός της.

Στους παράγοντες του Σκακιστικού Ομίλου του Δήμου Φιλίππων, Ηλία Κουμουλίδη, Ανανία Γερμανίδη, Γιώργο Αρσονιάδη και σε όσους άλλους βοήθησαν στην άψογη αυτή διοργάνωση αξίζουν πραγματικά θερμά συγχαρητήρια.