Πανελλήνιο Ομαδικό Κύπελλο 2010 – Προκήρυξη

Προς : Σωματεία Α.Μ.Θ. Καβάλα 8-3-2010
Κοινοποίηση : ΕΣΟ Αριθ. Πρωτοκ. 233

28ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2010
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

Η ΕΣΣΑΜΘ προκηρύσσει το Περιφερειακό Κύπελλο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, το οποίο σύμφωνα με την με αρ. 86773/14-12-2009 Προκήρυξη της ΕΣΟ αποτελεί την προκριματική φάση για το 28ο Πανελλήνιο Ομαδικό Κύπελλο Ελλάδας του 2010.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
Κυριακές 18 Απριλίου, 2 και 9 Μαΐου (προκριματικοί) και 18 Μαΐου 2010 (τελικός)
Ώρα έναρξης 10.00 ή μέχρι και 11.00 με αίτημα της εκτός έδρας ομάδας.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Απλό νοκ – άουτ και η νικήτρια ομάδα προκρίνεται στον επόμενο γύρο.

ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ:
Η κλήρωση του 1ου γύρου γίνεται κατευθυνόμενη γεωγραφικά με αντιστροφή της έδρας των ομάδων της αντίστοιχης περσινής διοργάνωσης και στους επόμενους γύρους η κλήρωση συνεχίζεται κατευθυνόμενη γεωγραφικά και με εξισορρόπηση των χρωμάτων. Οι ομάδες του Ο.Φ.Σ. Καβάλας (Α΄ Εθνική) και του Σ.Ο. Ξάνθης (Πρωταθλήτρια Β΄ Εθνικής) θα αγωνισθούν από τον 2ο γύρο ενώ η ομάδα του Σ.Ο. Καβάλας ως πρωταθλήτρια Ελλάδας του 2009 δεν συμμετέχει στο Περιφερειακό Κύπελλο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης αλλά απευθείας στην τελική φάση των 8 ομάδων.

ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΩΝ: Τετραμελής ελεύθερη σύνθεση

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: 90 λεπτά για κάθε παίκτη για όλη την παρτίδα και 30 δεύτερα για κάθε κίνηση από την πρώτη.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:
Το αποτέλεσμα της συνάντησης καθορίζεται από το σύνολο των πόντων στις 4 σκακιέρες.
Για κάθε ήττα χωρίς αγώνα αφαιρείται μισός πόντος μέχρι να μηδενισθούν όλοι οι πόντοι.
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, νικήτρια είναι η ομάδα που έχει τις περισσότερες μονάδες με το κριτήριο του Βερολίνου ως εξής : Νίκη στην 1η σκακιέρα 4 μονάδες, στη 2η : 3, στην 3η : 2, και στην 4η σκακιέρα : 1 μονάδα. Οι ισόπαλες παρτίδες δεν υπολογίζονται. Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού το αποτέλεσμα παραμένει ισόπαλο, νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ:
Οι διαιτητές θα ορίζονται από την Τ.Ε.Δ. – Α.Μ.Θ. σε συνεννόηση με τα εντός έδρας Σωματεία, τα οποία με τη λήξη του αγώνα πρέπει να ενημερώνουν για το αποτέλεσμα της συνάντησης τον Πρόεδρο της ΕΣΣΑΜΘ που θα εκτελεί χρέη Διευθυντή των Αγώνων.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ:
Ενστάσεις εναντίον των αποφάσεων των διαιτητών υποβάλλονται το αργότερο μέχρι τη λήξη της υπόψη συνάντησης και με καταβολή παραβόλου 80 ευρώ. Οι ενστάσεις εκδικάζονται πριν από την κλήρωση του επόμενου γύρου από την Τ.Ε.Δ. – Α.Μ.Θ..

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ: Σύμφωνα με τα ισχύοντα στην ΕΣΟ. Για τον υπολογισμό τους το εντός έδρας Σωματείο πρέπει να αποστέλλει ταχυδρομικά το φύλλο αγώνα στην ΕΣΣΑΜΘ

Κατά τα λοιπά ισχύει η με αρ. 86773/14-12-2009 Προκήρυξη της ΕΣΟ

Για την Ε.Σ.Σ.Α.Μ.Θ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Β. Θεοδωρίδης Β. Λιόγκας