Πολλαπλή ισοβαθμία στην 1η θέση του Διεθνούς Τουρνουά Καβάλας

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 6 Αυγούστου το 25οΌπεν Διεθνές Τουρνουά της Καβάλας, με την τελετή λήξης και τις απονομές των επάθλων στους νικητές.Τα χρηματικά έπαθλα που μοιράσθηκαν στους νικητές ανέρχονταν σε 7.500 ευρώ.

Στην 1η – 7η θέση με 6,5/9 ισοβάθμησαν οι Andriasian Zaven (ARM), Κελίρης Ανδρέας (GRE), Lupuleslu Konstantin (ROU), Grigoryan Karen (ARM), Nikolov Momchil (BUL), Codenotti Marco (ITA) και Geller Jakov (RUS). Πρώτος έφηβος (U18) με 6/9 ήταν ο Tang Andrew (USA) και πρώτη γυναίκα με 5,5/9 η OsmakIulija (UKR).

Για μια ακόμη χρονιά το ισχυρό τουρνουά της Καβάλας έδωσε την ευκαιρία σε 4 σκακιστές και 2 σκακίστριες να πετύχουν νόρμες τίτλων. Ο Κελίρης 3η νόρμα-τίτλο GM, o Tang νόρμα GM, ο Κανακάρης, ο Τσακνάκης και η Osmak νόρμα ΙΜ και η Αβραμίδου 3η νόρμα-τίτλο WIM.

Στον Β’ Όμιλο στην 1η – 2η θέση με 7,5/9 ισοβάθμησαν ο Victor Stefan από την Έδεσα και ο Καβαλιώτης Παντελής Τσίρλης. Στην 3η – 5η θέση με 7/9 ισοβάθμησαν ο Νίκος Γεωργιάδης από την Ξάνθη, ο Βασίλης Σταμάτης από Καβάλα και ο Βούλγαρος Nikolay Cholakov. Πρώτη γυναίκα με 6/9 αναδείχθηκε η Μαρία Χαραλαμπίδου από την Θεσσαλονίκη.

Στον Γ’ Όμιλο πρώτος με το απόλυτο 9/9 αναδείχθηκε ο 8χρονος Καβαλιώτης Κώστας Δαγλής, 2ος με 7,5/9 ήταν ο Βασίλης Αναγνωστόπουλος από την Ξάνθη, 3ος ο Δημήτρης Πετρίδης από τα Γιαννιτσά και 1ο κορίτσι με 5/9 η Καβαλιώτισσα Μαρία Δούμου.

Φέτος αγωνίστηκαν συνολικά 259 σκακιστές από 18 χώρες, χωρισμένοι σε 3 Ομίλους ανάλογα με την δυναμικότητά τους και ανάμεσά τους 15 γκραν-μετρ, 8ιντερνάσιοναλ-μετρ, 3 γυναίκες γκραν-μετρ και συνολικά 45 τιτλούχοι σκακιστές και σκακίστριες οι οποίοι διατήρησαν το Τουρνουά της Καβάλας στο υψηλότερο επίπεδο ποιότητας-δυναμικότητας ανάμεσα στα ελληνικά τουρνουά αλλά και πολύ κοντά στα υψηλά standards των αντίστοιχων ευρωπαϊκών τουρνουά.

Στην τελετή λήξης εκ μέρους του Δήμου Καβάλας παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Ξανθόπουλος (πρόεδρος ΔΕΥΑΚ) και Ευαγγελία Δρακονάκη (πρόεδρος Κοινωνικής Αλληλεγγύης) οι οποίοι στους σύντομους χαιρετισμούς τους μαζί με τα συγχαρητήριά τους προς τους διοργανωτές και τους σκακιστές που συμμετείχαν τόνισαν την μεγάλη σημασία του τόσο πετυχημένου αυτού αθλητικού θεσμού για την οικονομία τον τουρισμό και την παγκόσμια προβολή της πόλης και επαναβεβαίωσαν τη σταθερή και μελλοντική τους στήριξη στο ΟΠΕΝ Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά της Καβάλας.

Το 25οΌπεν Διεθνές Τουρνουά της Καβάλας που διεξήχθη στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, διοργάνωσαν για μία ακόμη φορά με επιτυχία ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας και η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Συνδιοργανωτές ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και ο Δήμος Καβάλας με τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ που στήριξαν οικονομικά και οργανωτικά το Τουρνουά ενώ σημαντική ήταν και η χορηγία του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Τα αναψυκτικά που προσφέρθηκαν στους σκακιστές, στις σκακίστριες και στους συνοδούς τους με την ολοκλήρωση της τελετής λήξης των αγώνων ήταν προσφορά των supermarket ΜΑΣΟΥΤΗ.