Ο Χρήστος Κράλλης νικητής στο 29ο Όπεν Διεθνές Τουρνουά Καβάλας

Την Κυριακή 2 Αυγούστου ολοκληρώθηκε το 29ο Όπεν Διεθνές Τουρνουά της Καβάλας με πρώτο νικητή με 6/7 τον 15χρονο Χρήστο Κράλλη. Στην 2η – 3η θέση με 5,5/7 ισοβάθμησαν ο 14χρονος Ινδός Leon Mendonca και ο Ολλανδός Sipke Ernst. Στην 4η – 6η θέση με 5/7 ισοβάθμησαν ο Τσέχος Vojtech Plat, ο Λάμπρος Γιαννουλάκης και ο Βασίλης Κασιούμης. Ακολούθησαν με 4,5/7 η Σταυρούλα Τσολακίδου (1η γυναίκα), ο Κώστας Μαρκίδης, ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος και ο Ζήσης Τσακνάκης. Στους νικητές μοιράσθηκαν χρηματικά έπαθλα 5.000 ευρώ.

Στον Β’ Όμιλο στην 1η –  2η θέση με 6/7 ισοβάθμησαν ο Στέφανος Καζαντζόγλου και ο Ευάγγελος Μιξάκης ενώ στην 3η – 5η θέση με 5,5/7 ισοβάθμησαν ο Νίκος Πούπαλος, ο Νίκος Γεωργιάδης και ο Θεόφιλος Συμεωνίδης.

Στον Γ’ Όμιλο 1η νικήτρια με 6,5/7 αναδείχθηκε η Ευαγγελία Σίσκου ενώ στην 2η – 4η θέση με 5/7 ισοβάθμησαν η Αντωνία Χριστοδουλοπούλου, η Στέλλα Βαρδάκα και ο Νίκος Κυπαρισσόπουλος.

Φέτος οι αγώνες έγιναν με αρκετά δύσκολες συνθήκες λόγω του κορωνοϊού και της αυστηρής τήρησης των υγειονομικών κανόνων, γεγονός που επηρέασε αισθητά τον αριθμό των συμμετοχών και ιδιαίτερα των ξένων σκακιστών. Αγωνίστηκαν συνολικά 147 σκακιστές από 9 χώρες, χωρισμένοι σε 3 Ομίλους ανάλογα με την δυναμικότητά τους και ανάμεσά τους λίγοι τιτλούχοι (3 GM και 3 IM) σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ωστόσο και μόνο ότι η χρονιά δεν χάθηκε και το τουρνουά πραγματοποιήθηκε ήταν μια επιτυχία και ως αθλητική εκδήλωση αλλά και με την προσφορά του στην οικονομία και στον χειμαζόμενο τουρισμό της πόλης με τις περίπου 2.000 διανυκτερεύσεις που έφερε στην Καβάλα.

Η απονομή των επάθλων με τις επικρατούσες συνθήκες λόγω της πανδημίας έγινε χωρίς την παρουσία επισήμων και εκπροσώπων των αρχών της πόλης.

Το 29ο Όπεν Διεθνές Τουρνουά της Καβάλας που διεξήχθη στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου, διοργάνωσαν για μία ακόμη φορά με επιτυχία ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας και η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Συνδιοργανωτές ήταν ο Δήμος Καβάλας, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και το Επιμελητήριο Καβάλας που στήριξαν οικονομικά και οργανωτικά το Τουρνουά.