36ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2018 ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

Η  ΕΣΣΑΜΘ προκηρύσσει το Περιφερειακό Ομαδικό Κύπελλο Ανατολ. Μακεδονίας – Θράκης, το οποίο σύμφωνα με την με αριθμό πρωτοκόλλου 99313/12-12-2017 Προκήρυξη της ΕΣΟ αποτελεί     την προκριματική φάση για το 36ο Πανελλήνιο Ομαδικό Κύπελλο του 2018.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝΚυριακές 22 και 29 Απριλίου, 6 και 13 Μαΐου 2018 –  Ώρα έναρξης 10.30

ΣΥΣΤΗΜΑ  ΑΓΩΝΩΝ  :  Απλό νοκ – άουτ και η νικήτρια ομάδα προκρίνεται στον επόμενο γύρο.

ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ : Στον 1ο γύρο η κλήρωση θα γίνει κατευθυνόμενη με γεωγραφικά κριτήρια και με αντιστροφή της έδρας στα ζευγάρια του 2017.  Στους επόμενους γύρους η κλήρωση θα συνεχισθεί κατευθυνόμενη γεωγραφικά και με εξισορρόπηση των χρωμάτων.

ΣΥΝΘΕΣΗ  ΟΜΑΔΩΝ  :  Τετραμελής ελεύθερη σύνθεση

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ  :  90 λεπτά για κάθε παίκτη για τις πρώτες 40 κινήσεις, 15 λεπτά για την υπόλοιπη παρτίδα και επιπλέον 30 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ : Το αποτέλεσμα του αγώνα καθορίζεται από το σύνολο των πόντων στις 4 σκακιέρες. Για κάθε ήττα χωρίς αγώνα αφαιρείται μισός πόντος μέχρι να μηδενισθούν όλοι οι πόντοι. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, νικήτρια είναι η ομάδα που έχει τις περισσότερες μονάδες με το κριτήριο του Βερολίνου ως εξής :

Νίκη στην 1η σκακιέρα 4 μονάδες, στη 2η σκακιέρα 3 μονάδες, στην 3η σκακιέρα 2 μονάδες και στην 4η σκακιέρα 1 μονάδα. Οι ισόπαλες παρτίδες δεν υπολογίζονται.

Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού το αποτέλεσμα παραμένει ισόπαλο, νικήτρια  θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ :  Διαιτητές θα ορίζονται από την ΤΕΔ-ΑΜΘ σε συνεννόηση με τα εντός έδρας Σωματεία τα οποία με τη λήξη του αγώνα θα πρέπει να ενημερώνουν τηλεφωνικά για το αποτέλεσμα τον Πρόεδρο της ΕΣΣΑΜΘ Χριστόφορο Αποστολακάκη (6977786035) που θα εκτελεί χρέη Διευθυντή των Αγώνων και να αποστέλλουν το φύλλο αγώνα στην ΕΣΣΑΜΘ (chessamth@gmail.com).

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ :  Ενστάσεις εναντίον των αποφάσεων των διαιτητών υποβάλλονται το αργότερο μέχρι την λήξη της υπόψη συνάντησης και με καταβολή παραβόλου 80 ευρώ. Οι ενστάσεις εκδικάζονται πριν από την κλήρωση του επόμενου γύρου από την ΤΕΔ-ΑΜΘ.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Στο  email της ΕΣΣΑΜΘ : chessamth@gmail.com μέχρι 4 Απριλίου 2018.

 

Κατά τα λοιπά ισχύει η με αριθμό πρωτοκόλλου 99313/12-12-2017 γενική Προκήρυξη της ΕΣΟ.