ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΕΡΚΟΥΡΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΑΝΤΡΩΝ Κ20

Στο Περιστέρι από 11 έως 17 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Νέων Αντρών – Νέων Γυναικών Κ20 για το 2026.
Τρία παιδιά από τους συλλόγους της Καβάλας πήραν μέρος στα παραπάνω πρωταθλήματα και συγκεκριμένα:
Ο 15χρονος!! Διονύσης Μερκουρόπουλος μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση παίζοντας σε πολλές παρτίδες σκάκι υψηλού επιπέδου με 7 βαθμούς (7 νίκες,2 ήττες) κατέλαβε την δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο.
Ανέβασε κατά 52 μονάδες έλο την διεθνή του αξιολόγηση ενώ ταυτόχρονα εξασφάλισε και την μοριοδότησή του για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα ΑΕΙ.

Ο Χαράλαμπος Καμπερίδης ίσως στο πιο μεστό τουρνουά που έχει παίξει μετά από εξαιρετικές παρτίδες με 5,5 βαθμούς (4 νίκες, 3 ισοπαλίες,2 ήττες) κατέλαβε την 9η θέση ανάμεσα σε 37 σκακιστές προσθέτοντας 48 μονάδες στην διεθνή του αξιολόγηση.

Στα κορίτσια η Βίβιαν Κοντογιάννη με 4,5 βαθμούς σε 7 αγώνες(3 νίκες ,3 ισοπαλίες και 1 ήττα) κατέλαβε την 5η θέση.
Αν και πρόσθεσε 21 βαθμούς στην διεθνή της αξιολόγηση η Βίβιαν είναι σκακίστρια που σίγουρα μπορεί να βρεθεί στις πρώτες θέσεις και στα μετάλλια και είμαστε σίγουροι ότι στους επόμενους αγώνες θα τα καταφέρει.