ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΟΡΜΑ GM ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Στην πόλη Μπούντβα του Μαυροβουνίου έγινε το Πανευρωπαικό πρωτάθλημα Εθνικών ομάδων αντρών και γυναικών.

Η Εθνική Ελλάδος γυναικών μετά από εξαιρετική εμφάνιση ισοβάθμησε στην 3η-6η θέση και με εφαρμογή των κριτηρίων άρσης της ισοβαθμίας κατέλαβε τελικά την 5η θέση.

Στην πολύ απαιτητική 1η σκακιέρα, απέναντι στις κορυφαίες σκακίστριες της Ευρώπης, η Σταυρούλα Τσολακίδου με απόδοση 2531, κερδίζοντας 17 μονάδες έλο είχε την 3η καλύτερη απόδοση κατακτώντας έτσι το χάλκινο μετάλλιο.

Το εξ’ ίσου σημαντικό είναι ότι η απόδοσή της μετά τον 7ο γύρο της χάρισε νόρμα GM (η δεύτερη που κατέχει). Ο τίτλος του GM  είναι ο μεγαλύτερος τίτλος που μπορεί να κατακτήσει κάποιος σκακιστής ανεξαρτήτως φύλου και η Σταυρούλα θέλει ακόμα μία νόρμα και να φθάσει το έλο της στο 2500.

Στόχος δύσκολος αλλά με την απόδοση που έχει στα τελευταία τουρνουά γίνεται όλο και περισσότερο  εφικτός.

Άξιες συμπαραστάτριές της στο Πανευρωπαικό η Αναστασία Αβραμίδου (νόρμα WGM), η Κατερίνα Παυλίδου (νόρμα WGM και για 2 έλο έχασε την νόρμα IM!!), η Μαρίνα Μακροπούλου και η Χαριτωμένη Μαρκαντωνάκη.

Με τον Δημήτρη Μαστροβασίλη του Σ.Ο.Καβάλας στην σύνθεση της η αντίστοιχη Εθνική ομάδα των αντρών (Θεοδώρου, Μαστροβασίλης, Παπαιωάννου, Κούρκουλος, Ιωαννίδης)   κατέλαβε την 12η θέση σε ισοβαθμία με την 6η.

Το  Πανευρωπαικό πρωτάθλημα των αντρών ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικό και όλοι οι σκακιστές μας  είχαν εξαιρετική απόδοση με μερικές εντυπωσιακές παρτίδες και αποτελέσματα απέναντι σε σπουδαίες ομάδες και αντιπάλους.