ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΤΩΝ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Στο Πανελλήνιο Μαθητικό Ομαδικό Πρωτάθλημα που έγινε στις 28 Απριλίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) στον Πειραιά, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας με 13 βαθμούς σε 7 αγώνες (6 νίκες ,1 ισοπαλία) κατέλαβε την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο ανάμεσα σε 60 Σχολεία από όλη την Ελλάδα.Με το 2ο ΔΣ της Αγ.Βαρβάρας αγωνίστηκαν οι Παπακυριακού Χαράλαμπος, Παπακυριακού Πέτρος, Σπανδωνίδης Χρήστος, Μπιλικαιδου Βασιλεία , Σταματίου Βασιλική.

Στο ομαδικό των Γυμνασίων αγωνίστηκε το 1ο Γυμνάσιο Καβάλας και παρ’όλο που έπαιξε με κενή σκακιέρα έκανε 3/7.

Στο Πανελλήνιο Μαθητικό Ατομικό Πρωτάθλημα που ακολούθησε στις 29 – 30 Απριλίου ο Διονύσης Μερκουρόπουλος της ΣΤ’ Δημοτικού (71 συμμετοχές) με 8/9 αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδος.

Στην ίδια τάξη ο Χαράλαμπος Παπακυριακού με 7/9 ήταν 3ος Πανελληνιονίκης ενώ ο Χρήστος Σπανδωνίδης με 6/9 ήταν 11ος.

Στην Α’ Γυμνασίου (90 συμμετοχές) η Δέσποινα Τζίμα με 5,5/9 κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στα κορίτσια .

Πολύ καλά πλασαρίσματα για τον Νικόλα Κατσούλη που ήταν 4ος Πανελληνιονίκης σε ισοβαθμία με τον τρίτο με 7/9 στην Α’ Δημοτικού (96 συμμετοχές) και τον Πέτρο Παπακυριακού της Δ’ Δημοτικού (119 συμμετοχές) που ήταν πέμπτος.

Από την Καβάλα συμμετείχαν επίσης στα νήπια ο Λευτέρης Κελβερίδης (5/9), ο Αλέξανδρος Φουντουκάς (5/9) και ο Δημήτρης Στογιαννούδης (4,5/9),στην Β’ Δημοτικού η Κατερίνα Φουντουκά (5/9) , στην Γ’ Δημοτικού ο Αλεξάνδρος Κατσούλης (3/9),στην Δ’ Δημοτικού η Βασιλική Σταματίου (5/9) ,στην Ε’ Δημοτικού η Βασιλεία Μπιλικαΐδου (4/9), στην Α’ Γυμνασίου η Αλίκη Σταματίου (5/9) και η Ζαχαρένια Μπιλικαΐδου (4,5/9).