ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΕΛΙΔΟΥ: Ένα χάλκινο μετάλλιο που ισοδυναμεί με χρυσό

Μαρία ΜανελίδουΜε το αργυρό και το χάλκινο μετάλλιο επέστεψαν από την Ηγουμενίτσα οι δύο Καβαλιώτισες σκακίστριες που συμμετείχαν στους τελικούς αγώνες του 30ου Ατομικού Πρωταθλήματος Γυναικών. Με το αργυρό η Φαχιρίδου και το χάλκινο η Μανελίδου.
Το χάλκινο μετάλλιο όμως που κατέκτησε η Μαρία Μανελίδου μοιάζει με χρυσό.

Η 15χρονη Καβαλιώτισα σκακίστρια εντυπωσίασε στην παρθενική της συμμετοχή στη διοργάνωση και έδειξε ικανή και πολύ άξια να συνεχίσει την παράδοση των επιτυχιών και των μεγάλων διακρίσεων της Μπότσαρη και της Φαχιρίδου.
Η Μανελίδου που είναι και η πρωταθλήτρια Ελλάδας Νεανίδων (μέχρι 18 ετών) για το 2007, ήταν και η μόνη που κέρδισε την Μαρίνα Μακροπούλου, η οποία κατέκτησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδας Γυναικών με δεύτερη την Κατερίνα Φαχιρίδου.
Η Μπότσαρη που πριν από δύο μήνες έγινε μητέρα δεν συμμετείχε στους αγώνες.

Αλλά και στο Πρωτάθλημα των Ανδρών είχαμε την ευχάριστη έκπληξη του 19χρονου Γιάννη Παπαδόπουλου από τη Θεσσαλονίκη που πραγματοποίησε πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση και με 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας, 2 και 2,5 βαθμούς μπροστά από τους πολύ-πρωταθλητές Χριστόδουλο Μπανίκα και Βασίλη Κοτρωνιά (Σ.Ο. Καβάλας) που κατέλαβαν τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.
Ο Γιάννης Παπαδόπουλος έκανε και τη 2η νόρμα GM (η 1η έγινε στην Καβάλα) και χτυπάει δυνατά πλέον την πόρτα της Εθνικής Ομάδας.