Νέα επιτυχία της Σταυρούλας Τσολακίδου στο Ρέικιαβικ

Λίγες μέρες μετά την ανάδειξή της σε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στις 16χρονες η Σταυρούλα Τσολακίδου συμμετείχε με την Εθνική Ομάδα Γυναικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας όπου πραγματοποίησε νέα εξαιρετική εμφάνιση. Με 7 βαθμούς σε 9 αγώνες (6 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα) αντιμετωπίζοντας 4 WGM κέρδισε 43 μονάδες ΕΛΟ και η εκπληκτική της αυτή απόδοση (2449!) της απέφερε την πρώτη της νόρμα διεθνούς μετρ (ΙΜ) ανδρών!

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Άννα-Μαρία Μπότσαρη με 5/8 (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 1 ήττα) είχε απόδοση 2428 και κέρδισε 22 μονάδες ΕΛΟ. Με την μεγάλη κλάση και την εμπειρία της κατάφερε για μια ακόμη φορά να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στην πολύ δύσκολη και απαιτητική 1η σκακιέρα της Εθνικής Ομάδας Γυναικών.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες αναδείχθηκε η Ρωσία.

Η ελληνική ομάδα των γυναικών κατέλαβε την 13η θέση από 17η στην αρχική κατάταξη (συμμετείχαν 30 χώρες) ενώ η ομάδα των ανδρών πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση καταλαμβάνοντας την 24η θέση από 18η στην αρχική κατάταξη (συμμετείχαν 36 χώρες).