Τίτλοι τέλους για τον ΟΜΙΛΟ ΦΙΛΩΝ ΣΚΑΚΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Το Πανελλήνιο Ομαδικό Διαδικτυακό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων (26 – 28/12/2020) ήταν η τελευταία αγωνιστική συμμετοχή για την ομάδα του ΟΦΣΚ. Ο Όμιλος Φίλων Σκακιού Καβάλας που ιδρύθηκε το 1993 στο τέλος του 2020 διακόπτει την λειτουργία του και διαλύεται.

Ο ΟΦΣΚ για 27 χρόνια υπήρξε ουσιαστικά η 2η ομάδα του Σ.Ο. Καβάλας με τον οποίον ήταν πάντα συστεγαζόμενος και απόλυτα συνεργαζόμενος. Η ομάδα του ΟΦΣΚ συμμετείχε για 11 χρόνια στο Πρωτάθλημα Α’ Εθνικής με καλύτερη παρουσία το 2008 και 2009 που κατέλαβε την 5η και 7η θέση αντίστοιχα ενώ και το 2011 προκρίθηκε στην τελική φάση του Πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων και κατέλαβε την 4η θέση. Το σημαντικό για τον ΟΦΣΚ ήταν ότι στην ομάδα του αγωνίζονταν σχεδόν αποκλειστικά Καβαλιώτες σκακιστές ενώ η ομάδα του ΣΟΚ που έχει πάντα στόχους πρωταθλητισμού, πραγματοποιεί και κάποιες μεταγραφές για την ενίσχυσή της.

Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών και η πανδημία του τελευταίου χρόνου που επιδείνωσε την ήδη δύσκολη κατάσταση ανάγκασαν τους παράγοντες της Καβάλας να προχωρήσουν στην απόφαση διάλυσης του ΟΦΣΚ με στόχο τη συσπείρωση των σκακιστικών δυνάμεων και την ενίσχυση των άλλων ομάδων της πόλης. Έτσι η 2η ομάδα της Καβάλας γίνεται τώρα το ΠΝΕΥΜΑΘΛΟΝ ενώ και το σκακιστικό τμήμα του αθλητικού συλλόγου ΗΡΑΚΛΗΣ έχει περιέλθει πλέον σε μια σχέση στενής συνεργασίας και κοινού προγραμματισμού με τον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας.