18 μετάλλια για την Καβάλα στο Πανελλήνιο Σχολικό

Στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα που έγινε στις 23, 24 και 25 Απριλίου στο ξενοδοχείο Porto Carras στη Χαλκιδική, οι μαθητές – σκακιστές και σκακίστριες της Καβάλας είχαν την πλουσιότερη από κάθε άλλη φορά συγκομιδή 18 συνολικά μεταλλίων (4 χρυσά, 9 αργυρά και 5 χάλκινα).

Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν στο Ομαδικό Πρωτάθλημα το 5ο Λύκειο Καβάλας (Θόδωρος Χρυσομάλλης, Ηλίας Καζαντζίδης, Βεργής Κουσίδης, Μαρία Μανελίδου) και στο Ατομικό Πρωτάθλημα η Σταυρούλα Τσολακίδου (1η γενικής κατάταξης Δ΄ Δημοτικού) η Αλεξία Μόσχου (Ε΄ Δημοτικού) και η Ευγενία Τσιβελεκίδου (Α΄ Δημοτικού).

Τα αργυρά μετάλλια κατέκτησαν στο Ομαδικό Πρωτάθλημα το 6ο Λύκειο Καβάλας (Γιώργος Κετζετζής, Χαράλαμπος Σκουλάκης, Αδαμάντιος Συνοδινός, Δήμητρα Βάτκαλη), το 3ο Γυμνάσιο (Χάρης Τσακίρης, Δήμος Χατζηχρυσάφης, Δανιήλ Σταμίδης) και το 24ο Δημοτικό Σχολείο (Αγγελική Καφετζή, Δημήτρης Μποζάνης, Χρήστος Χρυσομάλλης, Άννα-Ραΐσα Φαχιρίδου). Επίσης αργυρά μετάλλια κατέκτησαν στο Ατομικό Πρωτάθλημα ο Ηλίας Καζαντζίδης (Λύκεια), η Δήμητρα Βάτκαλη (Λύκεια), η Μαρία Κελίδου (Β΄ Γυμνασίου), η Νέλλη Σερεφίδου (Α΄ Γυμνασίου), ο Κώστας Αποστολακάκης (Δ΄ Δημοτικού) και η Εβελίνα Τσίρλη (Β΄ Δημοτικού).

Τα χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν στο Ομαδικό Πρωτάθλημα το 12ο Δημοτικό Σχολείο (Τριαντάφυλλος Μπακιρτζής, Κώστας Γκάνιας, Βασίλης Τούλης, Μαρίνα Τσακίρη, Μαρτίνα Χρυσομάλλη) και στο Ατομικό Πρωτάθλημα ο Θόδωρος Χρυσομάλλης (Λύκεια), ο Άγγελος Σουργκούνης (Γ΄ Γυμνασίου), ο Δήμος Χατζηχρυσάφης (Β΄ Γυμνασίου) και η Αγγελική Καφετζή (ΣΤ΄ Δημοτικού).

Υπήρχαν και αρκετά ακόμη πλασαρίσματα Καβαλιωτών στις πρώτες θέσεις με καλύτερες την 4η θέση του Χάρη Τσακίρη (Β΄ Γυμνασίου), την 5η θέση του Χρήστου Χρυσομάλλη (Ε΄ Δημοτικού), την 6η θέση του Δημήτρη Μποζάνη (Ε΄ Δημοτικού), την 7η θέση του Ιορδάνη Κρίκογλου (Α΄ Δημοτικού) και την 8η θέση του Χαράλαμπου Σκουλάκη (Λύκεια).