Αναστολή αγωνιστικής και προπονητικής δραστηριότητας στο Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας

Σύμφωνα με τα νέα κυβερνητικά μέτρα για την πανδημία από τις 3/11/2020 αναστέλλεται στο Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας κάθε αγωνιστική και προπονητική δραστηριότητα, δεδομένου ότι η Π.Ε. Καβάλας ανήκει στο επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινο). Σε όλα τα τμήματα διδασκαλίας (πλην αρχαρίων) τα μαθήματα θα συνεχισθούν διαδικτυακά.

Νέα κυβερνητικά μέτρα για τη 2η φάση της πανδημίας covid-19

Σε συνέχεια των πρόσφατων κυβερνητικών μέτρων κατά τη 2ηφάση της πανδημίας covid-19 που αφορούν και στον αθλητισμό, από αύριο Τρίτη 3/11/2020 και για ένα μήνα αναστέλλεται κάθε αγωνιστική και προπονητική δραστηριότητα στις περιφερειακές ενότητες που ανήκουν στο επίπεδο Β – Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινο).

Στις περιφερειακές ενότητες επιπέδου Α – Επιτήρησης (κίτρινο), επιτρέπονται αγώνες και προπονήσεις χωρίς θεατές με μείωση στο 75% του μέγιστου αριθμού αθλουμένων ανά εγκατάσταση και σύμφωνα με τα εγκεκριμένα από τη Γ.Γ.Α. υγειονομικά πρωτόκολλα για προπονήσεις και αγώνες της ΕΣΟ.

Επισημαίνεται ότι ο προαναφερόμενος χάρτης αναμένεται να επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας ή και συχνότερα όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες. Επειδή ο προσδιορισμός των μέτρων και κανόνων υπόκειται σε τροποποιήσεις με βάση νεότερα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα, αν χρειαστεί η ΕΣΟ θα προχωρήσει σε νέα ανακοίνωση, αλλά και τα σωματεία θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να παρακολουθούν τις σχετικές εξελίξεις.