Νόρμα ΙΜ της Σταυρούλας Τσολακίδου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων

Από 28 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου έγινε στην Χερσόνησο της Κρήτης το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων με τη συμμετοχή 4 σκακιστών του Σ.Ο. Καβάλας (Παπαϊωάννου, Παυλίδης στους Άνδρες και Μπότσαρη, Τσολακίδου στις Γυναίκες).

Στο Όπεν (Άνδρες) συμμετείχαν 40 ομάδες και πρωταθλήτρια αναδείχθηκε το Αζερμπαϊτζάν με 2η σε ισοβαθμία την Ρωσία και 3η την Ουκρανία ενώ η Ελλάδα (Παπαϊωάννου, Μπανίκας, Δ. Μαστροβασίλης, Παυλίδης, Χαλκιάς) με μέτρια εμφάνιση κατέλαβε την 25η θέση.

Στις Γυναίκες συμμετείχαν 32 ομάδες και πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Ρωσία με 2η την Γεωργία και 3η την Ουκρανία ενώ η Ελλάδα (Μπότσαρη, Τσολακίδου, Παυλίδου, Αβραμίδου, Μαρκαντωνάκη) κατέλαβε την τιμητική 11η θέση με πρωταγωνίστρια φυσικά την Σταυρούλα Τσολακίδου. Με 6,5/9 (5 νίκες, 3 ισοπαλίες, 1 ήττα) η Σταυρούλα κέρδισε 38 μονάδες ΕΛΟ, κατέλαβε την 3η θέση (χάλκινο μετάλλιο) ανάμεσα στις 32 σκακίστριες που αγωνίσθηκαν στη 2η σκακιέρα και το κυριότερο πέτυχε δεύτερη νόρμα Ιντερνάσιοναλ Μετρ. Πλησιάζει πλέον η ώρα ενός ακόμη τίτλου για την Σταυρούλα, της πρώτης δηλαδή Ελληνίδας ΙΜ (διεθνούς μετρ ανδρών).

Η απόδοση των υπόλοιπων παικτών του Σ.Ο Καβάλας ήταν 4/8 για τον Παπαϊωάννου, 3,5/7 για τον Παυλίδη και 2,5/8 για την Μπότσαρη.