Ο Δήμος Καβάλας τίμησε τους κορυφαίους Καβαλιώτες σκακιστές

Το πρωί του Σαββάτου 4 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με σκακιστικούς αγώνες επίδειξης (σιμουλτανέ και blind) για να προβληθεί το σκάκι και να τιμηθούν οι τρεις κορυφαίοι Καβαλιώτες σκακιστές και σκακίστριες, η Άννα Μαρία Μπότσαρη, ο Αντώνης Παυλίδης και η Σταυρούλα Τσολακίδου.

Ήταν μία πολύ πετυχημένη εκδήλωση που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε τόσο καλά οργανωμένη σε υπαίθριο χώρο στην πόλη της Καβάλας. Οι σκακιστές αλλά κι οι παράγοντες του Σ.Ο. Καβάλας ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί βλέπουν ότι η νέα διοίκηση του Δήμου Καβάλας, όπως επίσης και η νέα διοίκηση της Περιφερειακής Ενότητας κάνουν πράξη τα λόγια στήριξής τους στο σκάκι.

Είναι αλήθεια ότι η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα μιλά με τα καλύτερα λόγια για το σκάκι και είχε υποσχεθεί εκδηλώσεις όπως αυτή να επαναλαμβάνονται όσο και οι σκακιστικές επιτυχίες θα συνεχίζονται.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση στην κεντρική πλατεία θα επιδιωχθεί να γίνει θεσμός.
Στο κέντρο της πλατείας είχαν τοποθετηθεί τραπέζια με σκακιέρες, καθίσματα και τέντες-παγόδες που εξασφάλιζαν σκιά στον χώρο των αγώνων.

Η Άννα Μαρία Μπότσαρη αντιμετώπισε ταυτόχρονα 21 σκακιστές, με αποτέλεσμα 18-3, δηλαδή 16 νίκες, 4 ισοπαλίες (Ε. Τσιβελεκίδου, Κ. Σαμαρίδης, Ι. Καφετζής, Δ. Καλαμούκος) και μία ήττα από τον 12χρονο Βασίλη Σταμάτη.

Η Σταυρούλα Τσολακίδου κέρδισε και τους 21 μικρότερης ηλικίας σκακιστές που αντιμετώπισε.

Πολύ πιο δύσκολο έργο είχε ο Αντώνης Παυλίδης που αντιμετώπισε τυφλά (blind) με γυρισμένη την πλάτη στις σκακιέρες, τους τρεις ισχυρότερους νέους τοπικούς σκακιστές ταυτόχρονα. Το αποτέλεσμα ήταν 2-1 αφού νίκησε τον Κώστα Αποστολακάκη και παραχώρησε ισοπαλίες στον Δημήτρη Ζησιάδη και στην Αγγελική Καφετζή.

Στο διάλειμμα της εκδήλωσης έγινε βράβευση των τριών κορυφαίων σκακιστών από την δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα, τον αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο και τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Ξανθόπουλο.

«Το σκάκι είναι αυτό που φέρνει τις κορυφαίες διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο στην Καβάλα», είπε ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.

«Ελπίζω να φέρω κι άλλες επιτυχίες» τόνισε η Σταυρούλα Τσολακίδου.

Ο Βασίλης Θεοδωρίδης αναφέρθηκε στην προβολή που δόθηκε στο σκάκι με την υπαίθρια αυτή εκδήλωση και ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Δήμο Καβάλας για την καθιέρωσή της ώστε να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.