Ο Σ.Ο. Καβάλας αποχαιρετά τον Βύρωνα Τσορμπατζόγλου

Με πολύ μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι ο Βύρων Τσορμπατζόγλου ένας πολύ σημαντικός σκακιστικός παράγοντας της Θεσσαλονίκης, έφυγε στις 11 Νοεμβρίου από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών. Ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας και η ΕΣΣΑΜΘ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στον γιο του Θόδωρο και στο Σύλλογό του, τον Γαλαξία Θεσσαλονίκης.

Ανακοίνωση της ΕΣΟ

Άλλη μια σημαντική απώλεια βιώνει ο σκακιστικός κόσμος με την είδηση ότι ο εν ενεργεία Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπή Διαιτησίας (Κ.Ε.Δ.) της ΕΣΟ Βύρων Τσορμπατζόγλου «έφυγε» σήμερα από τη ζωή.

Ένας παράγοντας, ο οποίος αποτέλεσε σημαντικό κεφάλαιο για το ελληνικό σκάκι αφού για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες προσέφερε, αγωνίστηκε και υπηρέτησε το άθλημά μας, τόσο στη Βόρεια Ελλάδα όσο και πανελλαδικά.

Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη, αρχικά της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Βόρειας Ελλάδας και Γενικός Γραμματέας της, όπως και στη συνέχεια για πολλά χρόνια ήταν Γενικός Γραμματέας και η ψυχή της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Ν. Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής.

Ήταν Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας στη δεκαετία του ΄90 έως το 2004 οπότε και άρχισε η ενασχόλησή του με την Κ.Ε.Δ., αρχικά ως Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας και στη συνέχεια έως σήμερα από τη θέση του Προέδρου.

Έγινε Διεθνής Διαιτητής το 1991 με συμμετοχή ως επικεφαλής διαιτητής σε μεγάλες διεθνείς και πανελλήνιες διοργανώσεις και επίσης ως ένας από τους κορυφαίους διαιτητές σε Σκακιστικές Ολυμπιάδες. Ασχολήθηκε επί πολλά χρόνια με την μετάφραση και ερμηνεία των κανονισμών του σκακιού και δίδαξε ως καθηγητής διαιτησίας σε πολλά σεμινάρια διαιτησίας.

Έως και σήμερα ήταν Πρόεδρος του ιστορικού σωματείου της Θεσσαλονίκης Α.Μ.Ο. Γαλαξίας.

Το Δ.Σ. και οι υπάλληλοι της Ε.Σ.Ο. εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

O τελευταίος αποχαιρετισμός θα γίνει την Παρασκευή 13/11 και ώρα 10 π.μ. στα Κεντρικά Κοιμητήρια Αναστάσεως Θεσσαλονίκης.