Αντώνης Παυλίδης – Μαρία Μανελίδου – Κορυφαίοι νέοι παίκτες στην Ελλάδα

Στην ψηφοφορία που διοργανώνει κάθε χρόνο η Νο 1 σκακιστική ιστοσελίδα Blackqueen.net ο Αντώνης Παυλίδης αναδείχθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά ως ο καλύτερος νέος σκακιστής στην Ελλάδα για το 2007 και η Μαρία Μανελίδου ως η καλύτερη νέα σκακίστρια.

Η νίκη του Παυλίδη ήταν σαρωτική αφού συγκέντρωσε 215 ψήφους έναντι 72 του Νίκου Γαλόπουλου, 47 του Γιώργου Κανακάρη και 205 του συνόλου των 5 συνυποψηφίων του. Οι επιτυχίες του Παυλίδη το 2007 ήταν η 4η θέση (σε ισοβαθμία με 2η – 3η) στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Κροατία, στην κατηγορία Παίδων μέχρι 14 ετών καθώς και ο τίτλος του παγκόσμιου πρωταθλητή με την ομάδα του 3ου Γυμνασίου Καβάλας στο Παγκόσμιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα στην Τσεχία.

Η Μαρία Μανελίδου ψηφίστηκε ως κορυφαία νέα σκακίστρια με 138 ψήφους έναντι 99 της Κατερίνας Παυλίδου και 95 της Ζωής Ιορδανίδου. Το 2007 ήταν μία εξαιρετική χρονιά για τη 15χρονη Καβαλιώτισα που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας Νεανίδων (μέχρι 18 ετών) και 3η στο Πρωτάθλημα Ελλάδας Γυναικών ενώ ήταν και αυτή παγκόσμια πρωταθλήτρια με την ομάδα του 3ου Γυμνασίου Καβάλας, στο Παγκόσμιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα.