Επιτυχία της Φαχιρίδου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Εθνικών Ομάδων 2007

Κατερίνα ΦαχιρίδουΣτο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Εθνικών Ομάδων του 2007 που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Creta Maris στην Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης, η Ρωσία κατέκτησε τον τίτλο της Πρωταθλήτριας ομάδας και στους άνδρες και στις γυναίκες.

Οι Ελληνικές Εθνικές ομάδες κατέλαβαν την 14η θέση στους άνδρες και την 16η θέση στις γυναίκες όπου όμως σημειώθηκε και μία ατομική επιτυχία με την Κατερίνα Φαχιρίδου.

Η Καβαλιώτισα Κατερίνα Φαχιρίδου που αγωνίσθηκε στην 4η σκακιέρα της Εθνικής μας ομάδας των Γυναικών είχε την 3η καλύτερη επίδοση κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Σημείωσε 4 νίκες και 5 ισοπαλίες και τερματίζοντας αήττητη εκτός από το χάλκινο μετάλλιο πέτυχε και την πρώτη της νόρμα για τον τίτλο γκραν-μετρ.

Η 3η αυτή πανευρωπαϊκή νίκη της Φαχιρίδου δίνει συνέχεια στις διαρκείς και ατελείωτες πραγματικά επιτυχίες και διεθνείς διακρίσεις που φέρνει το σκάκι στην Καβάλα.

Συμμετείχαν συνολικά 39 χώρες με ανδρικές ομάδες και 28 από αυτές και με γυναικείες ομάδες.

Σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας σκακιστικής ελίτ και ανάμεσα στους 10 κορυφαίους σκακιστές της παγκόσμιας κατάταξης αγωνίστηκαν με τα χρώματα της ομάδας που εκπροσωπούν, όπως ο Τοπάλοβ με τη Βουλγαρία, ο Ίβαντσουκ με την Ουκρανία, ο Μορόζεβιτς, ο Σβίντλερ και ο Γκρίτσουκ με τη Ρωσία, ο Μαμεντιάροβ και ο Ρατζάμποβ με το Αζερμπαϊτζάν, ο Αρονιάν με την Αρμενία, ο Σίροβ με την Ισπανία, ο Άνταμς με την Αγγλία, και πολλοί άλλοι ισχυροί σκακιστές.

Σαρωτική η Ρωσία στο φετινό Πανευρωπαϊκό, κατέκτησε τον τίτλο της Πρωταθλήτριας ομάδας και στους άνδρες και στις γυναίκες. Τη 2η θέση στους άνδρες κατέκτησε η Αρμενία και την 3η το Αζερμπαϊτζάν ενώ στις γυναίκες 2η ήταν η Πολωνία και 3η η Αρμενία.